ارزش غذایی و خواص ذرت

ارزش غذایی و خواص ذرت

ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است . از نظر خواص درمانی بهترین نوع ذرت، ذرت بخارپز است. ذرت‌های
1398/11/27
0 نظر

ارزش غذایی  و خواص  ذرت :

ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است . از نظر خواص درمانی بهترین نوع ذرت، ذرت بخارپز است.
ذرت‌های کبابی نسبت به ذرت مکزیکی سالم‌تر هستند. البته  باید دقت داشته باشید که ذرت موقع کباب شدن نباید بسوزد زیرا سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطان‌زایی آن را افزایش می‌دهد. به این نکته توجه داشته باشید که قرار دادن ذرت در آب نمک کمی از خاصیت آن را کاهش می‌دهد.
ذرت  در واقع یک نوع دانه خوراکی است و امروزه در تمام جهان به عنوان یکی از منابع اصلی نشاسته در رژیم غذایی آن ها یافت می شود. این دانه در نقاط مختلف جهان با رنگهای مختلفی از رنگ سفید تا زرد روشن و نارنجی  و...روییده می شود. یکی از محبوب ترین انواع آن ، ذرت شیرین است که سرشار از مواد مغذی می باشد و برای بدن نیز بسیار مفید است. از این گیاه محصولات متعددی مانند نشاسته ذرت، آرد ذرت، شربت ذرت، روغن ذرت، پاپ کورن و … تهیه می‌شود.

در ۱۰۰ گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است :

o انرژی:350 کالری
oآب:13 گرم
oپروتئین:۹ گرم
oچربی:4 گرم
oمواد نشاسته ای:۷۲ گرم
oکلسیم:۲۲ میلی گرم
oسدیم:1 میلی گرم
oپتاسیم:285 میلی گرم
oفسفر:265 میلی گرم
oآهن:2 میلی گرم
oویتامین آ:490 واحد
oویتامین ب1 :0/4 میلی گرم
oویتامین ب2: ۰/۱۲ میلی گرم
oویتامین ب3 :۲/۲ میلی گرم
oارسنیک:۳۰ میلی گرم
فواید ذرت :
1.از یبوست و ابتلا به هموروئید و سرطان چلوگیری می کند: فیبر موجود در ذرت در کاهش برخی از مشکلات گوارشی مانند یبوست و هموروئید بسیار موثر است.
همچنین به دلیل داشتن ترکیبات فنولیک و اسید فرولیک می تواند با تومورهای سینه و کبد مبارزه کند و در مبارزه با سرطان روده بزرگ نیز نقش مهمی ایفا می کند.
2.مصرف ذرت باعث بهبود رشد می شود: ذرت سرشار از ویتامین BوC می باشد که برای رشد بسیار مفیداست و به بهبود اعصاب ، سلامت بدن و بهبود عملکرد آن کمک می کند . همچنین به دلیل فولیک اسید موجود در آن برای بدن، به خصوص خانم های بارداردر پیشگیری از نارسایی‌ های مادرزادی لوله عصبی  بسیار موثر است.
3.مصرف ذرت  میتواند به افزایش وزن کمک می کند:
ذرت برای افرادی که وزن کمی دارند و به سختی وزن اضافه می کنند ، به دلیل داشتن کربوهیدرات و کالری بالا توصیه می شود. بنابراین با مصرف درست این ماده غذایی می توانید به آسانی و سریع به هدف خود دست یابید.
4.
ذرت منبع خوبی از مواد معدنی برای بدن می باشد: مواد معدنی برای سلامتی بدن بسیار ضروری هستند. ذرت منبع خوبی از مواد معدنی شامل مس، آهن ،منگنز،منیزیوم ،سلنیوم و فسفر است.  باعث استخان سازی و رشد استخوان ها می شود، بنابراین برای کودکان در حال رشد و نوجوانان مفید می باشد. منیزیم موجود در ذرت انقباض ماهیچه  و گرفتگی های عضلانی را بهبود می بخشد و فشار خون را تنظیم و سیستم ایمنی را تقویت میکند.
5.مصرف ذرت برای سلامت قلب مفید است  :  ذرت به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 می تواند کلسترل بد را مهار کند و از انسداد عروق و بیماری های قلبی جلوگیری کند. همچنین به کنترل فشار خون در افراد میانسال کمک میکند و احتمال سکته و حمله قلبی را کاهش میدهد.
6.مصرف ذرت از تاری دید چشم ها جلوگیری می کند:  ذرت دارای خواصی است که از اکسید شدن پروتئین چشم و ایجاد لکه زرد چشم  جلوگیری میکند و بینایی را بهبود می بخشد .
7.مصرف مناسب ذرت  میتواند دیابت غیر انسولین  را کنترل کند: خوردن ذرت برای مقابله با پرفشاری خون نیز مفید است. یعنی هنگامی که جذب و آزادسازی انسولین هماهنگ شود ،احتمال کاهش یا افزایش شدید انسولین در بیماران دیابتی کاهش می یابد.
8.ذرت در موارد آرایشی و زیبایی نیز کاربرد دارد: ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در ذرت علاوه بر اینکه از برخی بیماری ها جلوگیری می کند ، می تواند در شادابی پوست، مو و ناخن تاثیر گذار باشد. همچنین استفاده موضعی محصولات حاوی این ماده برای تسکین تحریکات پوستی ، خارش و یا بیماری های پوستی مانند اگزما ، خشکی و گرمازدگی بسیار مفید است.
9.ذرت برای دفع سنگ کلیه و مثانه ، عفونت های مجاری ادرار ، التهاب و درد مثانه مفید است: برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگ های ذرت نیز استفاده میشود.
10.مصرف ذرت برای افراد مبتلا به کم خونی  به ویژه کم خونی ناشی از ویتامین مفید است.

عوارض جانبی ذرت:

1.مصرف بیش از حد ذرت خطر ابتلا به پلاگر را در بدن ایجاد می کند .
2.مصرف ذرت می تواند برای برخی از افراد آلرژی زا باشد و علایمی مانند خارش پوست، تورم غشای مخاطی ،حالت تهوع ، حملات آسمی وغیره را داشته باشد.
3.مصرف زیاد ذرت برای دیابتی ها انسولینی به دلیل کربوهیدرات بالای آن خوب نیست زیرا  منجر به افزایش سطح قند خون میشود.
4.ذرت به دلیل نشاسته بالا باعث نفخ و باد شکم می شود و هنگامی که شما آنرا مصرف می کنید،آن را در روده بزرگ وارد می کنید که مقدار زیادی گاز تولید می کند.
5.مصرف زیاد ذرت باعث سوء هاضمه و ناراحتی معده می شود.
6.ذرت خام باعث التهاب روده و اسهال می شود.
7.مصرف زیاد ذرت  به دلیل داشتن شکر میتواند باعث پوسیگی دندان شود اما این یکی از عوارض نادر ذرت است.
8.افزایش وزن: مصرف بیش از حد ذرت به دلیل داشتن کربوهیدرات و شکر برای کسانی که در رژیم هستند و قصد کاهش وزن دارند مناسب نیست.
9.مصرف زیاد ذرت میتواند منجر به بی حالی شود زیرا ذرت حاوی مقدار زیادی نشاسته است که نشاسته می تواند منجر به خواب آلودگی و بی حالی شود.
لطفا از اپلیکیشن سانیمو دیدن فرمایید. 

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر